×
Select Page

Wimbledon House

A new light-filled garden room by award-winning Dominic McKenzie Architects. Basalt steps and planted garden descend to meet extension. Features include mirror wall and crittal steel windows.

Architect

Dominic McKenzie Architects

Date

2014

24 Lingfield Road, Wimbledon

Sat 10am-5pm.

Wimbledon

200, 93, 493

  • Architect on site

WIMBLEDON HOUSE This is an extension to and a remodeling of house in a Wimbledon Conservation Area. The extension infills an area of sunken garden to the rear of the property outside the lower ground floor kitchen. The end result is a much larger and more usable integrated kitchen, dining and garden room. The view out to the garden is framed by a planted green wall to the left and a series of landscaped planted terraces to the right which mediate between the high level lawn and low level terrace. The extension uses large scale steel framed windows in a grid pattern creating a classic Modernist feel that also ties in with the Victorian glazing bars of the original house. The same glazing system has been applied to the existing brick side extension bringing unity to the rear elevation. Large rooflights and rear glazing bring natural light into the new space and allow uninterrupted views to the garden. The view out is framed by a planted green wall to the left and a series of landscaped planted terraces to the right which mediate between the high level lawn and low level terrace, embedding the new living space in the garden. www.dominicmckenzie.co.uk